Vanilka CO2 12% extrakt BIO 1 ml
Popis
CO2 extrakt vanilky se získává z usušených vanilkových lusků a v nich obsažených semen metodou CO2 extrakce. CO2 extrakce: superkritická extrakce kapaliny pomocí oxidu uhličitého. Superkritická extrakce je založena na rozpustnosti dané složky v rozpouštědlu v superkritickém stavu. Tekutina v superkritickém stavu je velmi mobilní - schopnost rozpouštění se přibližuje kapalným rozpouštědlům, zatímco penetrace do pevné matrice je usnadněna transportními vlastnostmi blížícími se plynu. Při extrakci dochází pouze k šetrným tepelným zákrokům, aplikovatelným i na citlivé látky. Získaný produkt neobsahuje žádné zbytky rozpouštědla – získává se tedy nejčistší možný extrakt. Ve výsledném produktu nejsou žádné anorganické soli, žádné těžké kovy, žádné mikroorganismy, žádná chemická rozpouštědla.
Jméno „vanilla“ (vanilka) pochází ze španělského slova „vainilla“, což znamená „malý lusk“. Vanilková semínka se nacházejí v luscích, někdy nazývané „černý květ“, lusky černají poté, co jsou sesbírány. Vanilla planifolia je využívána ovonění kosmetiky a v parfumářství po staletí. Vanilka byla také využívána tradičně k léčbě bolestivé menstruace, horečky, hysterie, trávících obtíží, zubních kazů, zmírnění bolesti zubů a zánětů pro její antispasmotické, protizánětlivé a analgetické vlastnosti. Vanilka je díky své mimořádné bohaté chuti a vůni považována za afrodiziakální stimulant.
Využití v kosmetice:
Vanillin má protizánětlivé vlastnosti, účinně funguje proti Candida albicans (kvasinka, jež způsobuje houbové infekce, např. v dutině ústní) a antibakteriální vlastnosti proti grampozitivním a gramnegativním bakteriím. Vanillin redukuje in vitro (rozuměj zkoušeno v umělých podmínkách laboratoře) chromozomální poškození způsobené rentgenovým zářením a UV zářením a vykázal také in vitro antimutagenické vlastnosti.
Vanilla Planifolia CO2-extrakt, 12% Vanillin se široce využívá v kosmetice pro jeho vůni v parfumářství, do zubních past, také do rtěnek pro zlepšení vůně a příchuti. Aroma vanilky má prokazatelně uklidňující efekt u novorozeňat.
Aroma a profil vůně:
Bourbon vanilka je považována za zlatý standart díky jejímu profilu vůně. Mezi více než 250 komponenty vůní, fermentované vanilkové lusky mají jedny z nejvíce komplexních vůní. CO2 extrakce je technologií možnosti jemné a opatrné extrakce komponentů vanilkové vůně ve vysoké koncentraci. Fermentované lusky Vanilky Bourbon jsou charakteristické tóny podobné senu, následují tóny kovové, fenolové a poté sladký základ. Vůně sladká a hřejivá. Navozuje pohodlí, dobrou náladu, pomáhá při překonávání nesnází, zmírňuje napětí. Vanilka Bourbon CO2 extrakty jsou označovány jako velmi symetrické, kdy ladí tóny burbonu s rumovými, nepatrně sladují vůni pryskyřice a jemného vanillinu, dřevité vůně a jemně připomínající sušené švestky. CO2 extrakt s obsahem vanilinu se řadí mezi výrazně aromatické komponenty.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.