Emulsan
Popis
Tento emulgátor je derivátem rostlinných mono a di esterů. Je častým emulgátorem přírodních kosmetik. Prodává se ve formě malých bílých kuliček. Používá se do krémů které mají obsah tuku 20-40% a do mléka s obsahem tuku 15-25%. Pokud použijeme mixér Blendii na vyšší obrátky, krém bude lehčí, světlejší a bělejší.
Emulsan používejte výhradně při teplém procesu, je třeba ho ohřívat spolu s olejovou fází, kde bod tání je 65 ° C. Potom přidejte vodní fázi a až potom začněte s mícháním. Pro mléka používejte cca 2-3%, pro krémy, které obsahují ještě látky s emulgační schopností, tak stačí 2-4%. Bez podpůrných emulgátorů koncentrace může být až 3-6% (cca 16-17% tukové fáze). Samostatně dává krémovitý charakter, ale pokud chceme dosáhnout hustší konzistenci přidáváme ještě na to určenou přídavnou látku.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.