Hyafactor TM-PGA 10 g
Popis
Kyselina polyglutamová (PGA) existuje hojně v přírodě ve formě sodíku polyglutamátu, je to obvykle lepkavý aniontový polymer amino kyseliny. Z počátku byl objeven v tradičním jídle zvaném „natto“, které je také nazýváno gama-polyglutamová kyselina (γ-PGA). Polymer je anizomorfního typu polypeptidových biopolymerů s kyselinou glutamovou jako strukturní jednotkou a je spojen amidovým spojením, formován α-amino a γ-carboxylovou skupinou. Každá ze strukturních jednotek kyseliny glutamové pokračuje a rozčleňuje se na hydrofilní skupinky, velké množství vazeb vodíku může být formováno uvnitř nebo mezi polymerovými řetězci, takže PGA umí efektivně zachytit a udržovat vlhkost, vylepšit elasticitu pokožky a může tak být pokládána za dobrou hydratační přírodní surovinu široce využitelnou v péči o pokožku. Náš HyafactorTM-PGA je vyráběn fermentací nadřazeného kmene Bacillus subtilis, jehož INCI název je sodium polyglutamát.
Jednodušeji řečeno, malé molekuly získané biofermentací mají významné fyziologické funkce jako základní složky mnoha polysacharidů v buňkách. Je jim vlastní excelentní vstřebávání vrstvami pokožky a mohou tak zlepšovat hydrataci pokožky, takže se jedná o jedinečný zvlhčovač pokožky vysoké kvality. Dále také podporuje syntézu HA kyseliny hyaluronové, funguje jako přirozený exfoliant, zesvětluje pokožku, obzvláště pokud je aplikován v kombinaci s nikotinamidem. Tento produkt také pohlcuje volné radikály.
Účinnost:
- Zvyšuje akumulaci NMF (přirozené hydratační faktory)
- Redukce rozpadu kyseliny hyaluronové (HA)
- Zvýšení hydratační a zvlhčovací kapacity pokožky
- Zlepšuje elasticitu pokožky a zjemňuje ji
- Potlačení produkce melaninu
- Efekt synergie s ostatními ingrediencemi (rozuměj možnost využití v kombinaci s dalšími ingrediencemi)
Použití: emulze, masky, krémy, různé esence a koncentráty, výrobky k čištění pleti a také vlasové produkty
Doporučené dávkování: 0,05-1%
Zapracování do přípravku: rozpustná ve vodě za vzniku čirého roztoku, přidává se do vodné fáze.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.