BIO-Kakaové máslo, LZS, RAW, ECO, CRU
Popis
Naše kakaové máslo je čisté, organické 100% surové kakaová hmota, z oblasti Pangoa Peru. Tato čistá pasta je pražena na méně než 45 °C, takže si zachovává ještě lepší své vitamíny a minerály (hořčík, železo). Čistý původ Criollo, velmi krásně voňavý, čokoládové aroma, trochu květinový nádech i citrusy a třešně zde ucítíte.
Kakaové máslo může být použito v široké škále kosmetiky a toaletních potřeb, které pomáhají snížit suchost a zlepšit pružnost pokožky. Hladká textura a sladká vůně kakaového másla (nedeodorizovaná) z něj činí oblíbenou složku v kosmetice a přípravcích pro péči o pleť.
Jde o kakaové máslo a kakao odrůdy Criollo s Bio certifikací, v RAW zpracování s podporou Fair Trade – respektive výrobky, které podporují malého farmáře, zastoupenými asociacemi jako asociace SPP.
Odrůda Criollo je známá zejména svou choulostivostí a nízkými výnosy. Tato autochtonní (původní) odrůda z Peru má zastoupení ve srovnání s produkcí celosvětové produkce ostatních odrůd kakaa, v řádu jednotek procent světové produkce. Je nešlechtěná, bez genetické modifikace a v případě správného pěstování bez chemie dosahuje až neuvěřitelně delikátních, sladkých tónů. Boby této odrůdy nejsou tolik hořké (pražené nebo sušené) a trpké(čerstvé) jako odrůda Forastero nebo Trinitario. Dosahuje na trhu vysokých cen, proto se od ní také očekává vysoká kvalita a kladou se na ni velké nároky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.